Home Staging szolgáltatások

Jó áron akarom eladni, kiadni a lakásomat

Mi az a „HOME STAGING”?

Nincs igazából jó szó erre magyarul, de azt jelenti, hogy felkészítjük az ingatlant eladásra vagy kiadásra.

Ha a tulajdonos eldöntötte, hogy eladja / kiadja a lakását, akkor nem elég, ha telefonnal készít pár fotót és feltölti valamelyik hirdetési oldalra – így csak egy lesz a sok száz hasonló között, a potenciális vásárló simán átgörget rajta. Kell valami, amin megakad a tekintete, ami miatt rákattint a hirdetésre.

A vásárlói döntéshozatal folyamatában sokszor az érzelmek legalább olyan fontosak, mint az objektív tények. Gyakran az érzelmeinkre hallgatva hozzuk meg a döntést. Ezért fontos, hogy mit lát a vásárló egy ingatlanról a fotók alapján és persze később, amikor személyesen is felkeresi azt. 

Az alapok, a szimpla dolgok

Amit te magad is megtehetsz, hogy kitűnj a többiek közül
Először is el kell pakolni minden személyes holminkat – nem szerencsés, ha az óvodás gyermekünk rajzaival van a nappali kidekorálva. Ezek az alkotásunk számunkra természetesen a legszebbek, de egy idegen figyelmét elvonják arról, hogy meglássa, milyen előnyös adottságai vannak az adott helyiségnek. Emiatt fontos, hogy a lakásunkban rend legyen – a vásárlót ne a száradó ruhák látványa, a teli mosogató, vagy egy rendetlen nappali fogadja, mert ez kiábrándítóan hat. Lehet furcsán hangzik, de nagyon erős benyomást tesz egy idegenre, hogy milyen illat, rosszabb esetben szag fogadja egy lakásban. Lehet, hogy nem is tudatosul az érdeklődőben, hogy azért emlékszik szívesen (vagy egyáltalán) az adott lakásra a sok közül, mert kellemes kávé illat, frissen sült sütemény, vagy finom virág illat várta. Ezek egyszerű dolgok, amiket bárki megtehet azért, hogy mielőbb eladja az értékesíteni kívánt lakást.

A szubjektivitás hátránya

Miért érdemes mégis szakember segítségét igénybe venni, miért éri meg a home staging?
Ahogy érzelmek vezérlik a vásárlót, úgy a tulajdonos is érzelmekkel kötődik az lakásához, hiszen eddig ez volt az otthona. Nehéz kívülállóként látni a lakásunkat és racionálisan megtenni az eladáshoz szükséges változtatásokat. Egy szakember érzelmektől mentesen képes összeállítani egy listát azokról a dolgokról, amiket javasolt elvégezni ahhoz, hogy gyorsan és jó áron el lehessen adni az ingatlant. A fentieken túl át kell gondolni azt is, hogy esetleg most némi anyagi ráfordítást is érdemes megtenni ahhoz, hogy rövid idő alatt és az általunk elképzelt áron tudjuk értékesíteni a lakásunkat. Ez jelenthet adott esetben egy újra festést – gondoljunk arra, hogy koszos vagy cigifüsttől szagos, foltos falakkal milyen lelombozó tud lenni egy lakás. Egy festés csodákra képes és az aki a cigi szag miatt már a bejárati ajtóban eldönti, hogy ide biztos nem akar költözni, azt egy frissen festett lakásba invitálva lehetőségünk lesz meggyőzni arról, ez az ideális választás számára. Hiába jó adottságú egy lakás, ha az abban uralkodó körülmények elriasztják a potenciális vásárlót már attól is, hogy egyáltalán körülnézzen.

Ha üres vagy felújítandó az ingatlan

Virtuális Home Staging

Felújításra szoruló vagy üres ingatlanok esetében érdemes bemutatni virtuálisan, azaz látványterveken, hogy milyen lehetőségeket rejt magában az adott lakás, iroda, egyéb helyiség. Színes látványtervekkel, jó alaprajzzal vonzóvá tehetjük az eladandó lakást, bemutatjuk a benne rejlő lehetőségeket és segítjük a vásárlót, hogy meglássa az ingatlan valódi lehetőségeit és értékét.
amikor csak egy jó tanács hiányzik
Ilyenkor jön jól egy szakértő, akihez bármikor fordulhatsz tanácsért, ötletért, segítségért. Mi azért dolgozunk, hogy ilyen szakértő háttér támogatást tudjuk biztosítani mindenkinek, aki eldöntötte, hogy a legjobbat hozza ki a lakásából az eladás, vagy bérbe adás előtt.

kérdése van? írjon nekünk!