Belsőépítész, Lakberendező Szolgáltatások

Tervezés, 3d látványtervek, alaprajzok, kiviteli tervek készítése, tanácsadás

Lakberendezés? Belsőépítészet?
Válasszon csomagjaink közül!

Belsőépítész Szolgáltatások
Ha tervezési fázisban van vagy már folyamatban az építkezés  
Ha van ideális időpont a belsőépítész bevonására egy lakás kialakításánál, akkor az az a pont, amikor az építész is elkezd dolgozni. A két tervező közös munkájának eredményeképpen egy valóban személyre szabott otthon készülhet el végül. Természetesen van belsőépítész vénával megáldott építész, aki egyedül végig tudja kísérni az építtetőt és „kívül-belül” az ügyfél igényei szerint kialakított otthonba költözhet be végül a tulajdonos. De még akkor is ha vannak átfedések a két szakma között, alapvetően más-más szemlélettel tervez egy építész és egy belsőépítész. Ha van rá lehetőség, akkor igazán szerencsés, ha a két szakember egymást kiegészítve dolgozik, hogy a megbízójuk maximális elégedettséggel vehesse birtokba leendő otthonát.
Tehát ha eldőlt, hogy új házat építünk, akkor mindenkit csak biztatni tudok, hogy ne habozzon felkeresni az építész tervezővel egyidőben belsőépítész tervezőt is. Az alaprajzi terv szakaszban az építésszel közösen, folyamatosan konzultálva egymással és a megbízóval alakítjuk ki a végleges belső tereket. Innen válik szét a munka és vesszük át a berendezés kialakításának megtervezésével a munkát. Illetve ugyanúgy végig kísérjük ügyfelünket akár az utolsó kispárna megigazításáig.
Ha a régit kell felújítani, vagy átalakítani  
Megannyi lehetőség rejlik minden egyes lakásban. Megannyi igény alapján alakítunk egy-egy lakást. Ugyanabból a mondjuk 100 m2-es lakásból igazán jól működő otthont tudunk tervezni pl. egy négy tagú, gyermekes család számára és ugyanígy jól működő, de más igényekre szabott életteret pl. egy egyedül álló művész számára. Az első esetben több hálószobára és fürdőszobára lesz bizonyára szükség, nagy konyhával, míg a művész ember számára valószínűleg egy egyterű, tágas lakás lesz az ideális, ahol az élettér és a munkahely összefonódik.
Szóval, ha fel kell újítani a régit, vagy átalakítani a most vásárolt lakást, akkor egy szakember a lakásban lévő, az adott igényeknek megfelelő összes lehetőséget felvázolja. A külső szemlélő ideális helyzetéből fakadóan elfogultság nélkül javasol, ötletel – gyakran olyan megoldásokat bemutatva, ami egész egyszerűen az érintettségünk miatt, vagy mert már „túl sokat agyaltunk rajta”, fel sem merül bennünk.
Egy gyakorlott belsőépítész a vásárláskor szóba jöhető lakásokkal kapcsolatban már hasznos tanácsokkal tud szolgálni – kialakítható szoba szám, vizes helyiségek elrendezési lehetőségei, egyéb funkciók elhelyezése kapcsán például. Aztán amikor ténylegesen a felújítás, átalakítás kerül sorra, akkor mindenki számára előnyös az, ha egy komplex terv anyag alapján tud dolgozni a kivitelező, követheti a munkálatokat a tulajdonos. Van mi alapján árajánlatot adni, van miről megállapodni és van mihez igazodni végig a felújítási munkák során.
Ha készen van az új otthon, de még üres  
Elkészültek a szakipari munkák, kész a burkolás, ki van festve, ki van alakítva a világítási rendszer, készen állnak a gépészeti kiállások. Nincsenek bútorok, lámpák, függöny, dekoráció. Ezen a ponton a belépve a képbe a belsőépítész, lakberendező segít összeállítani a lakás berendezését, segít otthont varázsolni a lakásból. Összeválogatjuk a berendezési tárgyakat, a dekorációkat, a kiegészítőket, textileket. Erről készítünk egy konszignációs listát, melyben szerepel minden betervezett berendezési elem neve, fotója, mérete, javasolt lelőhelye. Ezt a listát ki tudjuk egészíteni un. MOODBOARD-okkal. Ezek olyan terv lapok, melyeken egy kép montázs segítségével bemutatjuk az egyes helyiségek tervezett hangulatát, összképét.
Továbbá, ha erre igény van természetesen készítünk látványterveket is – ha a megbízónkat ez jobban segíti, akkor ezzel tesszük „kézzelfoghatóvá” az elképzeléseinket. Végül az utolsó simítások elvégzésénél is segítjük ügyfeleinket. Amikor megérkeztek a bútorok és a berendezési tárgyak, dekorációk, akkor tervezői segédlettel kialakítjuk a lakás végleges arcát, azaz felkerül az „I”-re a pont, helyükre kerülnek a bútorok, dekorációk, képek, stb.
Ha már be van rendezve, de még nem otthonos  
Klasszikus stylist munka. Készen van a lakás, szoba, megvannak a főbb berendezési tárgyak (konyha, kanapé, szőnyeg, stb.) lehet, hogy régóta, de a megbízó érzi, hogy nem az igazi, lehetne sokkal jobb. A tervező, lakberendező ilyen esetben figyelembe véve, hogy sok minden adott, sok mindenen már nem lehet változtatni az ötleteivel olyan kiegészítéseket javasol, amivel az adott helyiség igazán szerethetővé, otthonossá válnak. Ez jelenthet pár kiegészítőt, amit javaslunk megvásárolni. Lehet, hogy pár dolgot, pl. lámpa, függöny, dekoráció cserére érdemesnek tartjuk. Javasolhat a tervező, lakberendező új színt, egyes bútorok átfestését, újra kárpitozását annak érdekében, hogy végül az összkép egy kellemes otthon mutasson.
Megbízás esetén felmérjük a lakást, fotó dokumentációt készítünk és ezek felhasználásával un. MOODBOARD-ok (hangulati lapok, melyek megmutatják a tervezett enteriőr várható összképét) segítségével mutatjuk be elképzelésünket. A megvalósításhoz egy konszignációs listát készítünk, melyben szerepel minden betervezett berendezési elem neve, fotója, mérete, javasolt lelőhelye.
Hogyan dolgozunk? milyen árakon?
Arról, hogy hogyan zajlik a belsőépítészeti tervezői munka, részletes leírást a Tervezés folyamata oldalon olvashatnak.

kérdésed van?
írj nekünk!